Kuchnia

na ząb...

Zapiekane naleśniki z pieczarkami i żółtym serem

Ciasto

Szkl mleka, 1/2 szkl wody, jajko, 1,5 szkl mąki, 3 łyżki oleju, 1/3 łyżeczki soli
Wszystkie składniki przy pomocy miksera zmiksowałam na jednolite ciasto. Z powstałego ciasta usmażyłam 6 naleśników. Na brzegu każdego naleśnika ułożyłam solidną porcję farszu. Boki naleśnika założyłam do środka, na farsz, następnie zwinęłam w roladkę. Łączeniem do spodu wszystkie naleśniki ułożyłam w naczyniu wysmarowanym olejem. Wierzch posypałam startym żółtym serem, ser oprószyłam ostrą papryką. Wstawiłam do nagrzanego piekarnika z grzałką góra dół. Piekłam w temp 180 st 20 minut - bez przykrycia

Farsz pieczarkowo serowy

40 dag pieczarek, mała cebula, ser żółty ok 5 dag, sól, pieprz, masło
Na łyżce rozgrzanego masła zeszkliłam pokrojoną w drobną kostkę cebulę. Do zeszklonej cebuli dodałam starte na dużych oczkach pieczarki. Smażyłam mieszając kilka minut - do odparowania wody. Do letnich pieczarek dodałam starty na dużych oczkach ser żółty oraz sól i pieprz do smaku - wymieszałam
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation