Kuchnia

kuchnia

SAŁATKA SEROWA Z SZYNKĄ, ORZECHAMI I OWOCAMI

Składniki:
10 dag żółtego sera (zwykłego - w plasterkach)
10 dag żółtego sera (pikantnego - w plasterkach)
10 dag szynki (konserwowej - w plasterkach)
1 puszka owoców tropikalnych (koktajl owoców tropikalnych)
2 jajka
3 dag pora
3 dag orzechów włoskich
2 łyżki majonezu
2 łyżki jogurtu naturalnego
1 łyżeczka musztardy
sok z cytryny
pieprz
oregano
natka zielonej pietruszki
Sposób wykonania:
Plasterki żółtych serów i szynki konserwowej pokroić w krótkie paseczki. Owoce tropikalne (ananas, żółta i czerwona papaja, guava) osączyć z soku i pokroić w kostkę. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać ze skorupek, opłukać i pokroić w kostkę. Por pokroić w półplasterki, sparzyć i ostudzić. Orzechy włoskie pokroić.
Do miski przełożyć żółte sery, szynkę, owoce tropikalne, jajka, por i orzechy włoskie. Dodać majonez, jogurt naturalny, musztardę, kilka kropli soku z cytryny oraz szczyptę oregano i rozgniecionej w palcach natkę zielonej pietruszki.
Wszystko razem wymieszać, przełożyć do przezroczystej salaterki i schłodzić w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation