Kuchnia

Kuchnia- CIASTKA, ciasteczka, MUFFINY...PĄCZKI, pischingery...

Ciastka francuskie z jabłkami i kruszonką

Czas przygotowania: 40 minut
Ilość porcji: 6
Składniki

SKŁADNIKI:
ILOŚĆ: ok. 6 ciastek
1 opakowanie ciasta francuskiego ( ok. 250 g)
2 duże jabłka
¼ łyżeczki cynamonu
SKŁADNIKI NA KRUSZONKĘ:
60g mąki
25g cukru
35g masła, roztopionego

Pyszne, tanie i szybkie ciastka francuskie.
Etapy przygotowania

Z ciasta francuskiego wycinamy kawałki o wymiarach ok. 11x 14 cm. Przekładamy na papier do pieczenia. Jabłka obieramy, kroimy na cztery części i wycinamy środki. Następnie kroimy w plasterki i układamy na kawałkach ciasta francuskiego. Posypujemy lekko cynamonem. Składniki na kruszonkę łączymy w miseczce do uzyskania grudkowatej faktury i posypujemy ciastka. Pieczemy w temp. 220 C przez ok. 15 min do złotego koloru ciasta. Studzimy i dopiero wtedy podajemy. Smacznego.
Więcej na www.ilovebake.pl
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation