Kuchnia

Kuchnia- CIASTKA, ciasteczka, MUFFINY...PĄCZKI, pischingery...

Spody do babeczek

Spody do Babeczek - Składniki: (ok. 20 babeczek)
300 g mąki pszennej
150 g masła (powinno być lekko schłodzone)
Spody do Babeczek - Przepis - Slodka Strona
3 żółtka
65 g cukru pudru
cukier waniliowy
szczypta soli

Spody do Babeczek - Przepis - Slodka Strona
Spody do Babeczek - Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki łączymy ze sobą i dobrze wyrabiamy. Gotowe ciasto owijamy folią spożywczą i umieszczamy w lodówce na minimum 30 minut.
Po tym czasie formujemy porcje ciasta w wysmarowanych masłem metalowych foremkach.

Pieczemy do momentu zrumienienia brzegów babeczek przez ok. 8 minut w temperaturze 175 -180 stopni.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation