Kuchnia

Mięsa

: Karkówka w ostrej marynacie

Karkówka w ostrej marynacie

Składniki:
4 plastry karkówki
Sos:
1 szklanka ketchupu pikantnego
2 łyżki miodu
1 szczypta soli
1 szczypta pieprzu
1 szczypta chili lub kilka kropel tabasco
2 łyżki natki pietruszki
3 łyżki oleju




Plastry karkówki lekko rozbijam, oprószam solą i pieprzem. Przygotowuje marynatę. Łączę ketchup, miód, szczyptę soli, pieprzu, chilli, posiekaną natkę pietruszki, oleju i zostawiam na całą noc w lodówce. Następnego dnia grilluje karkówkę z obu stron po około 20 minut, często przewracając mięso, aby równomiernie się usmażyło. Usmażone mięsko podaje w asyście ulubionej surówki.



Smacznego! :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation