Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Składniki:
ok. 400 g miąższu arbuza
100 g rukoli
1 czerwona cebula
3 garście słonecznika
200 g fety


Sos:
1/4 szklanki oliwy z oliwek
1 ząbek czosnku
2 łyżki cytryny
1 i 1/2 łyżki miodu
sól, pieprz do smaku


Składniki sosu dokładnie połączyć, doprawić solą i pieprzem. Odstawić żeby składniki się "przegryzły".
Rukolę opłukać i osuszyć, następnie ułożyć na 2 - 3 talerzach. Miąższ arbuza pokroić w kostkę i pozbawić pestek. Cebulę pokroić w cienkie pół talarki. Fetę również pokroić w kostkę. Cebulę, arbuz i fetę rozłożyć na każdej porcji rukoli. Następnie obsypać ziarnami słonecznika i polać sosem. Podawać z grzankami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation