Kuchnia

kuchnia

Mrożona kawa pod porzeczkową pierzynką

Składniki


- dwie łyżki musli
- masa krówkowa
- 1 budyń śmietankowy
- 1,5 szklanki mleka
- 3 łyżki kawy rozpuszczalnej jacobs
- banan
- 100 g serka homogenizowanego o smaku waniliowym
- 50 ml śmietany kremówki
- garść porzeczek
- cukier waniliowy

Budyń rozpuśćmy w połowie szklanki mleka z dodatkiem kawy rozpuszczalnej Jacobs. Pozostałą ilość mleka gotujemy. Gdy mleko zacznie kipieć, dolewamy budyń z kawą i mieszamy aż powstanie gesta masa. Studzimy.
Nastepnie miksujemy banana. A w innym garnku ubijamy kremówkę z cukrem waniliowym na gęsta i puszysta masę. Dodajemy na koniec serek homogenizowany i mieszamy.
Przygotowujemy kilka szklanek. Dno zasypujemy musli. Nastepnie na nie wlewamy masę krówkową i zimny budyń z kawą. Całość zalewamy zmiksowanym bananem i posypujemy pozostałym musli. Na koniec ozdabiamy kremówką i serkiem, na który kładziemy porzeczki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation