Kuchnia

bez cukru

Smoothie bananowe z płatkami owsianymi (1 porcja z małą dolewką)

Składniki podstawowe:
• 1/4 szklanki płatków owsianych (najlepiej górskich)*
• 1/2 szklanki jogurtu naturalnego
• 1 banan w kawałkach
• 1/2 szklanki mleka (najlepiej 0%)
• 2 łyżeczki miodu lub syropu z agawy
- 1/4 startej fasolki tonka (można zastąpić 1/4 łyżeczki cynamonu w proszku, czy kardamonu lub wanilią)

* płatki można wcześniej namoczyć w mleku – około 30 min. Nie jest to konieczne, ale napój będzie miał gładszą konsystencję. Jeśli lubisz gęstsze smoothie, dodaj 1/2 szklanki płatków.

Przygotowanie:
Wszystkie składniki zblenduj “na gładko”. Podawaj od razu. Jeśli chcesz, możesz wrzucić kilka kostek lodu.

SMACZNEGO!

źródło: CHILI&TONKA
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation