Kuchnia

Przepisy

Owsiana Kokosanka | Anna H.Niemczynow

Na moim stole ostatnio królowało ciasto bananowe (kliknij po przepis) i przyznam szczerze, że chociaż jest przepyszne, to troszkę mi się już przejadło. Wymyśliłam więc nowe. Pyszne i oczywiście banalnie proste w wykonaniu – bo takie lubię najbardziej :-)

Składniki:

otręby owsiane 40 g
mąka owsiana 100 g
jedno jajo
wiórki kokosowe 40 g
ksylitol 50 g (mozesz użyć innego słodzidła np cukru trzcinowego)
masło 20 g
mleko 100 ml
miód – jedna łyżka
łyżeczka sody
Wykonanie:

Wszystkie składniki zmiksować ze sobą za pomocą domowego miksera. Przełożyć do małej chlebowej keksówki, wyściełanej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec przez 35 minut. Po tym czasie wyjąć ciasto, pozostawić do ostygnięcia i jeść!!!

Ciasto jest kruche i wyjątkowo smaczne. Można je ze sobą zabrać do pracy, na uczelnię. Zjeść jako samodzielny posiłek (ja tak robię). Domowe ciacho zwykle jem jako drugi bądź czwarty posiłek w ciągu dnia. Zawsze popijam ulubioną latte i…cieszę się ukochanym słodkim smakiem :-) Mam nadzieję, że i Tobie przypadnie do gustu :-)

życzę smacznego

Ania
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation