Kuchnia

Przepisy

Smażone pierożki z twarogiem i mięsem mielonym

Składniki:
 2 jajka
 łyżka cukru
 25 dag twarogu
 2 szkl. mąki
 ½ łyżeczki sody
 ocet
 olej
 30 dag mielonego mięsa
 cebula

 Sos:
 2 pomidory
 2 łyżeczki przecieru pomidorowego
 ząbek czosnku
 sól
 pieprz


Sposób wykonania:
Do twarogu dodać cukier oraz jajka potem sodę wymieszaną z kilkoma kroplami wody, ocet oraz mąkę.
Całość dokładnie wyrobić po czym rozwałkować i wykroić kółka.
Następnie do mięsa dodać posiekaną cebulę i doprawić do smaku.
Rozłożyć na kółkach farsz z mięsa i zlepić tak jak na pierogi.
Usmażyć je na rozgrzanym oleju.
W między czasie obrane pomidory pokroić po czym podlać odrobiną wody i dusić na małym ogniu.
Następnie dodać przecier pomidorowy, wymieszać i trzymać jeszcze na ogniu aż sos zgęstnieje.
Doprawić do smaku rozgniecionym ząbkiem czosnku, solą oraz pieprzem.
Przed podaniem polać sosem pierożki.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation