Kuchnia

chleby

bułeczki z pieczarkami i serem

Składniki :


1 szklanka ciepłej wody,
10g suszonych drożdży,
1/3 szklanki oleju,
1 łyżeczka soli,
1 jajko,
3 1/2 szklanki mąki,
100g żółtego sera, ( pokrojonego w kostkę)
300g pieczarek,
1 cebula
1 łyżka masła
przyprawa do pizzy,
jajko do posmarowania bułeczek.


Przygotowanie :

Do miski wsyp mąkę , suche drożdże i sól, wymieszaj. Dodaj ciepłą wodę, olej i jajko, połącz dokładnie składniki. Wysyp ciasto na stolnicę i dokładnie wyrób ciasto. Przykryj ciasto ściereczką i odstaw na 30 minut.

Pieczarki, cebulę oczyść i pokrój w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni roztop masło i odsmaż całość.

Podziel ciasto na części, rozwałkuj i na środku ułóż pieczarki z cebulą i serem żółtym. Uformuj bułeczki. Ułóż obok siebie w odstępach. Posmaruj roztrzepanym jajkiem i posyp przyprawą do pizzy. Piecz w temperaturze 200 stopni przez 15-20 minut aż bułeczki się ze złocą.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation