Kuchnia

Na słono

Składniki:

3 bułki ( kajzerki)
2 frankfuterki
2 plasterki boczku
2 łyżki pokrojonej cebulki
3 jajka
garść szczypiorku
sól, pieprz
Przygotowanie:

Pokrojoną cebulę wrzucamy na patelnię z oliwą i chwilę podsmażamy, dodajemy łyżkę wody i chwile dusimy. Gdy cebula zacznie mięknąć dodajemy pokrojony boczek i frankfurterki i smażymy do momentu aż zacznie się rumienić. W tym momencie można dodać pikantną paprykę w proszku.
Z bułeczek odkrajamy czubki i wyciągamy środki. Na dnie bułek układamy podsmażoną cebulkę z boczkiem i frankfurterkami. Do każdej bułeczki wbijamy po jajku .
Bułeczki pieczemy w piekarniku około 15 minut w temperaturze 150 stopni, jeśli lubimy mniej ścięte jajo, pieczemy je nieco krócej.
Przed podaniem bułeczki solimy , pieprzymy i posypujemy szczypiorkiem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation