Kuchnia

kuchnia

Batony owsiane z masłem orzechowym.

Składniki
1 szkl. masła orzechowego
1/2 szkl. oleju kokosowego
2 szkl. płatków owsianych
1/3 szkl. posiekanych orzechów włoskich
200 g gorzkiej czekolady
Na patelni, na małym ogniu rozpuszczam masło orzechowe i olej kokosowy ( nie dopuszczam do zagotowania ). Masę odstawiam z palnika i dodaję posiekaną czekoladę. Wszystko mieszam, do czasu kiedy czekolada się rozpuści. Płatki owsiane mieszam z orzechami i dodaję do masy orzechowo – czekoladowej. Wszystko dokładnie mieszam. Małą blaszkę o wym. 20 x 20 cm, wykładam papierem do pieczenia. Na spód wykładam masę i lekko ją ubijam, następnie schładzam. Najlepiej schłodzoną masę, dać do lodówki na całą noc. Na następny dzień można kroić batoniki. Batoniki szczelnie zapakowane przechowujemy w lodówce.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation