Kuchnia

kuchnia

Kuchnia Broni Jajka wielkanocne - szynka w galarecie


Doskonała i banalnie prosta przekąska na Wielkanocny stół.

Składniki:

10 wydmuszek z jajek

20 dkg szynki

warzywa do dekoracji:ugotowana marchewka,kukurydza,groszek,natka pietruszki,

1 litr wywaru mięsnego lub warzywnego

8-9 łyżeczek żelatyny (na 1 litr wywaru)

Robiąc wydmuszki pamiętajmy o tym,aby otwór zrobić po szerszej stronie jajka!!!.

Wydmuszki z jajek oczyścić,umyć i zalać wrzątkiem,wyparzyć.Odlać wodę i zostawić do wysuszenia.

s

Szynkę pokroić w paseczki i delikatnie włożyć do wydmuszek razem z warzywami do dekoracji.

s

W wywarze rozpuścić żelatynę i zalać szynkę.Odstawić do zastygnięcia.

s

Zdjąć skorupkę obierając tak jak zwykłe jajko.Nie ma problemu ze zdjęciem skorupki.Nawet nie trzeba obstukiwać jajka. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation