Design

Design

Herbaciane saszetki

(Około 35 piaski)


180g masła lub margaryny, zmiękczona (e)
70g cukru pudru
1/4 cytryny skórkę bio
1 żółtko
20ml świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 szczypta soli
280g mąki

gęsty biały Typ bawełna haft wątku
etykiety (tutaj lub tutaj lub tutaj lub tutaj)
qs ciemna czekolada do dekoracji


W dużej misce, dodać masło hartowanego pocięte na kawałki i pracować aż do uzyskania kremu tekstury. Dodać cukier puder i wymieszać energicznie drewnianą łyżką, aż urządzenie staje się kremowy i gładki.
Dodać skórkę z cytryny, drobno startego żółtko i sok z cytryny i dokładnie wymieszać aż wszystko jest dobrze założona i urządzenie ponownie stała się jednorodna.

Przesiać mąkę i sól i stopniowo włączać tylko tyle, aby utworzyć ciasto bez śladu mąki.

Uwaga: dla mnie najlepszy sposób na kruche lub kruche ciasto bez zbyt dużo pracy - które sprawiają, że ciasteczka twarde i mniej flux - zaczyna mieszać mąkę w tradycyjny sposób, aby uruchomić połączenie następnie wnieść składniki o ścianę czaszy z tyłu drewnianą łyżką i puree do pasty. Następnie za pomocą łopatki tak, aby zdrapywać dna pierwszej misce ostatecznie odzyskać jeszcze włączone mąkę następnie ściany do postaci pasty i jednorodny na ogół elastyczne.

Tworzą piłkę z ciasta, grubo zmiażdżyć dysku i zawinąć w folię. Umieścić w lodówce do utwardzenia najmniej pół godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation