Święta i uroczystości

Kuchnia - BABY, ach te baby...oraz babeczki, MAZURKI i inne wielkanocne różności

składniki:


5 jajek
pół puszki tuńczyka w sosie własnym
pół małego słoiczka kaparów
1 łyżka majonezu o obniżonej zawartości tłuszczu
2 łyżki jogurtu naturalnego (u mnie 2% tłuszczu)

kilka listków świeżego oregano
kilka oliwek do dekoracji
biały pieprz
sól






przygotowanie:
jajka gotujemy na twardo i studzimy. obieramy i przecinamy na pół. wyjmujemy żółtka i ścieramy na tarce na grubych oczkach jarzynowych.
tuńczyka odsączamy i dodajemy do żółtek.
kapary kroimy na pół - ja cierpliwie sztuka po sztuce, ale można przesiekać nożem jak bądź.



z jogurtu, majonezu, soli i pieprzu robimy sos. dodajemy do niego kilka posiekanych listków świeżego oregano.
wszystkie składniki mieszamy ze sobą, dodajemy sos.
połówki białek okładamy na półmisku i napełniamy powstałą pastą.
każde jajko przyozdabiamy plasterkiem oliwki i listkiem oregano.



jeżeli do sosu nie dodamy majonezu będziemy mogła takie jajeczko zjeść nawet na diecie 1000 kalorii.
smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation