Kuchnia

Ryby

ŚLEDZIE POD PIERZYNKĄ – SZUBA

Składniki:

4-5 ugotowanych ziemniaków

1 cebula

4 filety śledziowe solone lub w oleju

3 ogórki kiszone

2 średnie buraki ugotowane lub upieczone – tutaj przepis jak to zrobić

3 jajka

majonez

Wykonanie:

Śledzie jeśli są solone namoczyć w wodzie kilka godzin. Opłukać, osuszyć i pokroić w kostkę.

Cebulę pokroić w kosteczkę, sparzyć wrzątkiem, odcedzić.

Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i zetrzeć na tarce jarzynowej.

Buraki zetrzeć na tarce jarzynowej.

Ziemniaki, ogórki pokroić w kostkę.

W przeźroczystym naczyniu układać warstwami: ziemniaki, cebulę, śledzie,majonez, ogórki, buraki, majonez, jajka.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation