Kuchnia

...przepisy-pasztety, pasty, smarowidła...

WEGAŃSKI SMALEC NAJLEPSZY | weganon.pl
SKŁADNIKI:

– szklanka roztopionego, rafinowanego oleju kokosowego (nie ma smaku kokosa)
– 1 spora cebula
– 1 jabłko
– łyżka suszonego majeranku
– 6 suszonych pomidorów z zalewy
– ok. pół szklanki oleju (zalewy z pomidorów)
– ok. pół łyżeczki soli
– trochę pieprzu
– 3 spore ząbki czosnku


WYKONANIE:

– odlać olej z pomidorów do małego garnka
– cebulę pokroić w małą kostkę i podsmażyć do lekkiego zrumienienia
– następnie dodać starty czosnek i jabłko. Chwile jeszcze smażyć
– dodać pokrojone drobno pomidory, majeranek, sól i pieprz.
– na koniec dodać olej kokosowy
– dokładnie wymieszać i przełożyć np. do kamiennego naczynia
– wystudzić i włożyć do lodówki
– kiedy się zestali, dokładnie wymieszać zawartość łyżką
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation