Kuchnia

przepisy dla dzieci

Racuchy dyniowe z jabłkami

Składniki:
500 ml zsiadłego mleka
350 g mąki pszennej tortowej
1 szklanka puree z dyni
3 jabłka
2 jajka
1 łyżeczka sody oczyszczonej
duża szczypta cynamonu
olej rzepakowy
cukier puder do posypania
(przepis na około 20 sztuk)

Zsiadłe mleko, puree z dyni i jajka mieszamy ze sobą. Dodajemy do tego mąkę, sodę oczyszczoną, cynamon, dokładnie mieszamy. Jabłka myjemy, obieramy, wycinamy gniazda nasienne i kroimy w dużą kostkę, dodajemy do ciasta, mieszamy, odstawiamy na 15 minut. Na patelni rozgrzewamy olej. Nakładamy na nią porcje ciasta i smażymy na średnim ogniu na złoty kolor z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation