Kuchnia

przepisy wege

Przekąska z łososiem i awokado,zimne przekąski

Przekąska z łososiem i awokado na ziołowych gofrach

Składniki:

30 przekąsek

Ziołowe gofry

150 ml mąki
1 łyżeczki proszku do pieczenia
100 ml zimnej wody
100 ml śmietanki
2 czubate łyżki posiekanego kopru
1 łyżki masła, rozpuszczone
¼ łyżeczki soli
Krem z awokado

1 awokado
100 gęstego jogurtu
1 łyżka posiekanych liści bazylii
1 mały ząbek czosnku
sól do smaku
Do dekoracji

łosoś, wędzony lub marynowany
koper
czerwona cebula
Wykonanie:

Ubij lekko śmietankę i wymieszaj z mąką i proszkiem. Dodaj rozpuszczone masło , wodę i koper.
Smaż cienkie gofry, u mnie w kształcie serc.
Zmiksuj awokado z bazylią i czosnkiem. Wymieszaj z jogurtem i dopraw solą.
Nałóż krem z awokado na gofra. Zrób różyczkę z łososia i ułóż na kremie.
Udekoruj całość cebulą i koprem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation