Kuchnia

ZUPY

Zupa zacierkowa, taka typowa domowa, idealnie pasująca na jesienne obiadki.

Składniki:
por
kawałek selera
marchew
pietruszka
2-3 szt.skrzydełek kurzych
3-4 ziemniaki
3-4 łyżki zacierki makaronowej
parę plasterków boczku wędzonego
majeranek
ziele angielskie
liście laurowe
sól,pieprz
Przygotowanie:
Wlałam do garnka wodę - włożyłam skrzydełka,pokrojony na kawałki seler,
por,liście laurowe i ziele angielskie.
Marchewkę i niedużą pietruszkę starłam na tarce o grubych oczkach.
Warzywa podsmażyłam na maśle na patelni i dodałam do zupy.
Po około 30 minutach wyjęłam pora, selera i kurczaka
i dodałam pokrojone w kostkę ziemniaki.
Następnie zacierki.
Przyprawiłam solą,pieprzem i majerankiem.
odsmażyłam na patelni pokrojony, wędzony boczek
i pod koniec gotowania dodałam go do zupy.
I zupka zacierkowa gotowa.

Smacznego!
http://potrawyregionalne.blogspot.com/2011/10/zupa-zacierkowa.html
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation