Kuchnia

kuchnia sLodkie

Masę serową dzielimy na trzy części, mieszamy oddzielnie z roztopionymi czekoladami, dodajemy ubitą śmietanę i już sernik prawie gotowy. Teraz układamy warstwowo we formie, układamy herbatniki i czekamy, aż masa stwardnieje. Gotowe. Sernik jest pycha. Przyozdobiony czekoladą wygląda atrakcyjniej. Uważajcie tylko, żeby sernik nie polewać dużą ilością czekolady. Możecie zrobić dowolne zygzaki, ale najlepiej nie grube, żeby sernik dał się łatwo pokroić. Składniki: • ok. 10 herbatników • 100g gorzkiej czekolady + trochę do dekoracji • 100g mlecznej czekolady + trochę do dekoracji • 100g białej czekolady + trochę do dekoracji • 500g twarogu z wiaderka, twarożku śmietankowego lub Quark • 300g słodkiej śmietany 30- 36% • 3 łyżeczki żelatyny • ½ szklanki cukru (= 100g cukru) • 2 łyżeczki cukru waniliowego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation