Kuchnia

kuchnia sLodkie

Pyszny i wcale nie pracochlonny. Doskonały do popołudniawej kawki:)


- masło 18 dag
- cukier 10 dag
- jabłka 1,5 kg
- proszek do pieczenia 1 łyżeczka
- sok z cytryny
- śmietana 8 dag
-mąka pszenna 30 dag
- skórka z cytryny
- cukier waniliowy 1 torebka
- mąka ziemniaczana 8 dag
-jajka 3 sz


Jajka utrzeć z masłem, cukrem, cukrem waniliowym i otartą skórką z 1 cytryny. Dodać kwaśną śmietanę, wymieszać. Mąkę pszenną połączyć z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia, całość przesiać do masy. Wszystkie składniki wyrabiać kilka minut na jednolite ciasto. Jablka obrać, przekroić na połówki i usunąć gnazda nasienne. Wierzch owoców ponacinać i skropić sokiem z cytryny. Blaszkę posmarować tłuszczem i wyłożyć na nią ciasto. Na przygotowanym spodzie ułożyć połówki jabłek. Piec w nagrzanym uprzednio piekarniku przez 30 minut w 175 stopniach. Ciasto wyjąć z pieca odstawić do wystygnięcia a następnie posypać cukrem pudrem.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation