Kuchnia

Swieta-Wielkanoc.

Babka bananowa

Składniki (robiłam z połowy porcji, piekłam w 2 małych foremkach):

125g miękkiego masła
120g cukru
2 łyżeczki ekstraktu waniliowego
2 jajka
1/2 łyżeczki cynamonu
350g dojrzałych bananów
265g mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
80ml mleka


Wykonanie:

Cukier i masło utrzeć razem. Banany rozgnieść widelcem. Nadal ucierając dodawać powoli: po jednym jajku, banany, cynamon i ekstrakt.

Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, a następnie połączyć z resztą składników. Ciasto przelać do formy wysmarowanej masłem i obsypanej np.bułką tartą.

Piec w 180stopniach przez około 40 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation