Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Filet Królowa papryk
Filet z kurczaka z papryką, najlepszy pomysł na danie w takiej odsłonie, będzie hitem na Twoim stole. Aby danie z drobiu nie zrobiło się nudne, na okrągło wymyślam nowe modyfikacje i odsłony, tradycyjnie usmażonej piersi kurczaka. Posiłek przygotujesz w zaledwie kilka minut.
4 porcje
40 minut czas przygotowania
Składniki:
• 2 podwójne filety z kurczaka
• 1 cebula
• 1 papryka zielona
• 1 papryka czerwona
• 1 papryka żółta
• 10 dag sera mozzarella
• Sól
• 1 łyżka przyprawy do kurczaka
Sposób przygotowania:
1. Mięso myjemy, osuszamy, dzielimy na cztery części, w każdej połówce mięsa robimy otwór. Doprawiamy przyprawą do kurczaka oraz solą.
2. Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy pokrojone w kostkę papryki, smażymy aż warzywa zmiękną, następnie studzimy i łączymy z serem mozzarella pokrojonego w kostkę.
3. Gotowym farszem napełniamy otwory w mięsie, układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w rozgrzanym piekarniku 30 minut w 180°C.
4. Gotowe, mięso kroimy na mniejsze kawałki i podajemy z ulubionym sosem.
5. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation