Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

pieczone klopsiki z cukinii
Składniki:
4 małe cukinie
płaska łyżeczka soli
90g bułki tartej
2 jajka
100g żółtego sera
garść posiekanego koperku (pietruszki)
cebula
2 ząbki czosnku
łyżka oliwy
sól i pieprz

Cukinię zetrzyj na tarce. Posól wymieszaj i zostaw na około pół godziny. Cebulę i czosnek pokrój w kostkę i lekko podsmaż na oliwie.

Rozgrzej piekarnik do 180stC. Blachę do pieczenia wyłóż papierem do pieczenia.

Cukinię odciśnij dokładnie. Dodaj do niej bułkę tartą, jajka, cebulę, starty na tarce ser, oscypek i posiekany koperek. Dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj dokładnie. Z masy formuj niewielkie klopsiki i układaj na papierze do pieczenia. Piecz przez 25 minut.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation