Kuchnia

kruche

Kruche ciasteczka - fitsweets

Składniki:

125g masła
350g mąki ryżowej od http://purerein.pl, można zastąpić orkiszową
50g świeżych drożdży
1 łyżeczka zmielonego ksylitolu
125g jogurtu Bakoma, bardzo gęstego
16g cukru wanilinowego
Nadzienie:

marmolada od Babuni


Jogurt, drożdże i zmielony ksylitol mieszamy i odstawiamy w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Masło siekamy z mąką i cukrem, dodajemy rozczyn i ugniatamy ciasto. Dzielimy ciasto na kawałki ( uwaga! będzie się kruszyć!), staramy się je rozwałkować i kroimy na trójkąty. Na szerszym brzegu kładziemy łyżeczkę marmolady i zawijamy w kierunku wierzchołka ( uwaga! ciasto będzie się łamać i o to chodzi;) ) Gotowe ciasteczka kładziemy na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia, i pieczemy w 190 stopniach (tryb góra- dół) przez 20 minut:)

Gotowe można posypać zmielonym ksylitolem:)

1 sztuka ( z 25, bez marmolady) : 96 kcal 1b 5t 13w

Smacznego!:)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation