Kuchnia

Ciasta i ciasteczka

Miętowe Brownie – Czekoladowe ciasto „After Eight”

Składniki:

200 g czekolady gorzkiej
110 g masła
3/4 szkl. cukru
2 łyżki kakao
100 g mąki pszennej
2 jajka
1 łyżeczka pasty waniliowej
opakowanie czekoladek z miętą np. „After eight”

Genache:
100 g czekolady mlecznej
1/2 szklanki śmietanki 36%


Przygotowanie:

1. W kąpieli wodnej rozpuścić masło i czekoladę. Ostudzić.

2. W misce wymieszać mąkę, cukier, kakao.

3. Dodać jajka i pastę waniliową.

4. Wlać czekoladę i zmiksować do połączenia się składników.

5. Piekarnik nagrzać do 180 stopni C.

6. Blaszkę nasmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia.

7. Wylać połowę ciasta, poukładać na wierzchu ciasteczka z miętą, zal
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation