Książka

Reading Corner

Zapiekane bułki z szynką i serem

Składniki: (ilość można dostosować do potrzeb)

3 bułki
po 1 plasterku sera na bułkę
kawałek szynki mini z jakubowej spiżarni Olewnik
1 czubata łyżka masła
szczypta słodkiej czerwonej papryki
szczypta pieprzu
sól do smaku
Przygotowanie:

Szynkę kroimy w kostkę.

Każda bułkę nacinamy w kratkę, uważając, by nie przeciąć spodu.

W nacięcia wkładamy po kawałku żółtego sera i kawałki szynki.



Bułki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.

Masło rozpuszczamy, doprawiamy przyprawami i dokładnie mieszamy. Smarujemy nim każdą bułeczkę z wierzchu, a resztę wlewamy łyżeczką ostrożnie do nacięć w bułkach.



Blaszkę z bułkami wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 10-15 minut. Ser powinien się ładnie rozpuścić. Bułeczki należy obserwować.

Tak przygotowane zapiekane bułki najlepiej smakują w towarzystwie domowego sosu czosnkowego lub ketchupu.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation