Kuchnia

Przekąski

WRAPY NA 3 SPOSOBY – W SAM RAZ DO LUNCHBOXU


Składniki (na 1 porcję):

1 tortilla*
serek paprykowy: 40 g śmietankowego serka kanapkowego, 1 łyżka ajvaru
3 plastry wegetariańskie VeggieDay z papryką
2 liście chrupiącej sałaty
1 ogórek gruntowy
kilka rzodkiewek
kilka listków bazylii
prażony sezam do posypania
Sposób przygotowania:

Mieszamy serek kanapkowy i ajvar. Tortillę smarujemy powstałą pastą. Ogórka kroimy w podłużne kawałki, a rzodkiewki na 4 części. Na środku układamy złożone plastry wegetariańskie, sałatę, ogórka, rzodkiewki. Posypujemy bazylią i sezamem. Zwijamy jak krokiety.

Składniki (na 1 porcję):

1 tortilla
2-3 liście chrupiącej sałaty
50 g puszystego serka kanapkowego
1/4 czerwonej papryki
1/4 żółtej papryki
3 plastry wegetariańskie z brokułami VeggieDay
2 łyżki kiełków rzodkiewki
posiekana cebulka dymka wraz ze szczypiorem do posypania
Sposób przygotowania:

Papryki kroimy w podłużne paski. Tortillę smarujemy serkiem, układamy sałatę, paprykę, plastry wegetariańskie, kiełki. Posypujemy cebulką wraz ze szczypiorem. Zwijamy jak krokiety.

Wrapy z chrzanowym serkiem, rukolą i koperkiem
Składniki (na 1 porcję):

1 tortilla
50 g kremowego serka kanapkowego
1 czubata łyżeczka chrzanu ze słoiczka
3 plastry wegetariańskie z papryką VeggieDay
pół marchewki
1 ogórek gruntowy
garść rukoli
kilka gałązek koperku
czarnuszka do posypania
Sposób przygotowania:

Serek mieszamy z chrzanem. Marchewkę obieramy, kroimy w długie i cienkie kawałki. Podobnie kroimy ogórka. Placek smarujemy serkiem, układamy plastry wegetariańskie, rukolę, marchewkę, ogórka. Posypujemy koperkiem i czarnuszką. Zwijamy jak krokiety.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation