Kuchnia

Przekąski

Placek ze spiralnymi warzywami ricotta
(tłumaczenie google;))

Składniki:
Oddaje 22 cm. ciasto
350 g. ricotta
2 jajka
70 g. Parmigiano Reggiano, tarty
sól
pieprz
gałka muszkatołowa, świeżo tarty (opcjonalnie)
1-kupiliśmy okrągłe ciasto francuskie ciasto
2 cukinia, plastry cienkie i wzdłużnie
2 - 3 marchewki, obrane, krojone cienko i wzdłużnie
1 średni bakłażan, pokrojony w cienkie i wzdłużnie
Oliwa z oliwek extra virgin
Wskazówki:
Wymieszać ricotta, jajka, 50 g. Parmigiano Reggiano, gałka muszkatołowa (jeśli używasz), sól i pieprz w misce
Rozwinąć ciasto francuskie ciasto na natłuszczonej blachy do pieczenia.
Wlać mieszaninę ricotta ciasta.
Upewnij się, że plastry warzyw są podobnej wysokości przed rozpoczęciem, aby umieścić je w ciasto.
Począwszy od zewnętrznej krawędzi linia ciasto z warzyw, jednego rodzaju na linię. Zastępca z innych warzyw, aż dojdziesz do centralnej części.
Po zakończeniu pie, mżawka lub myć warzywa z oliwą z oliwek. Posypać solą, pieprzem i pozostałą Parmigiano Reggiano.
Piec w nagrzanym piecu w temperaturze 180 stopni C przez 1 godzinę w środkowym stojaka. Jeśli widzisz, że ciasto jest już brązowy przed 1 godziny, wyjąć z piekarnika, przykryć folią aluminiową i zakończyć gotowanie go do zakończenia godzin.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation