Kuchnia

Przepisy

NALEŚNIKI Z KREMEM KOKOSOWYM I MALINAMI

SKŁADNIKI
Jajo kurze – 200 g (4 sztuki)
Cukier kokosowy – 20 g (2 łyżki)
Budyń czekoladowy w proszku – 40 g (4 łyżki)
Mąka orkiszowa – 40 g (4 łyżki)
Kakao niesłodzone – 10 g (2 łyżeczki)
Ekstrakt waniliowy – 1 g (kilka kropel)
Mleko – 150 g (1 porcja)
Twaróg sernikowy – 500 g (1 porcja)
Wiórki kokosowe – 50 g (1/2 szklanki)
Erytrol – 20 g (2 łyżki)
Dżem malinowy (niskosłodzony) – 60 g (4 łyżeczki)
Sól – 1 szczypta
PRZYGOTOWANIE
Jaja ubić razem z cukrem kokosowym (erytrolem, ksylitolem, cukrem trzcionowym albo zwykłym), budyniem, mąką, kakao, solą, ekstraktem waniliowym (najlepiej domowym) i mlekiem. Smażyć na patelni lekko przetartej tłuszczem. Twaróg wymieszać z wiórkami kokosowymi i erytrolem (albo innym słodzidłem). Masą posmarować naleśniki, na niej wyłożyć dżem malinowy lub mus z malin, zawinąć i podawać.

Z przepisu wychodzi 6 bardzo sycących naleśników
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation