Kuchnia

moje

Składniki: (dwie duże porcje)

- mleczko kokosowe z puszki 200ml (ja używam firmy Amaizin)
- kiwi 3szt
- lody śmietankowe lub waniliowe 500ml
- cukier waniliowy (do smaku)
- opcjonalnie można dodać czekoladę do dekoracji

Sposób przygotowania:

Mleczko kokosowe po otworzeniu puszki jest oddzielone od „masła”, więc trzeba wrzucić wszystko do jakiegoś pojemnika i delikatnie zmiksować, cały czas obserwując, żeby się dość dobrze rozmieszało. Warto uważać jednak, żeby nie oddzielić całkiem „wody” od „masła”, gdyż taki jest właśnie efekt jak się zbyt długo i intensywnie miksuje.
Następnie obieramy kiwi ze skórki i wrzucamy do pojemnika.
Najpierw miksujemy owoce, a później dodajemy mleczko kokosowe i cukier waniliowy.
Do większego pojemnika wrzucamy lody.
Zalewamy naszym eliksirem.i miksujemy…
można dla dekoracji dodać białej lub ciemnej czekolady.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation