Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Ciasto "styropian"
Składniki
3 szklanki - mąki
1 kostka - masła
½ szklanki - cukru
2 łyżeczki - proszku do pieczenia
5 - żółtek
Masa
1 kg - jogurtu brzoskwiniowego
½ szklanki - cukru
1 łyżeczka - proszku do pieczenia
5 - białek

Z wymienionych wyżej składników zrobić kruszonkę - wysiekać mąkę z proszkiem, cukrem i masłem, następnie zrobić kopczyk i wybić 5 żółtek, wyrabiać tak długo, aż wszystkie składniki się połączą. Kruszonkę podzielić na dwie części.

Do jogurtu dodać cukier i proszek do pieczenia oraz budyń. Wymieszać. Delikatnie dodać wiórki kokosowe. Połączyć z pianą ubitą z białek i szczypty soli. Połowę ciasta kruszonki rozłożyć na dnie foremki (22x34 cm, wysmarowana masłem i wysypana bułką tartą). Nałożyć masę, posypać borówkami, następnie resztą kruszonki. Piec na złoty kolor w temp. 160 st. C przez 1 godzinę.
200 g - wiórek kokosowych
1 - budyń śmietankowy
1 garść - borówek
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation