Kuchnia

KETO

120g masła roztopić w garnku, jak masło zacznie sie gotować zdjąć z ognia, i dodać czubatą łyżkę mąki kokosowej i czubatą migdałowej, po minucie mieszania dodać 2 jaja u mnie M, mieszać, ciasto powinno mieć konsystencje miękkiego masła, jeśli jest rzadkie dodać jeszcze mąki, wykładać ciepłe na silikonową formę lub papier do pieczenia ciastka wielości dużej łyżki wstawić do nagrzanego piekarnika 200s i piec ok 15 minut w 170s. Wychodzi 8 szt małych.
Przekroić zaraz po wystygnięciu, przełożyć ubitą śmietaną 42/36% 0,5 szklanki śmietany ubić na pół sztywno, dodać mix do utrwalania śmietany 1 płaska łyżeczka, (delekta ma mało węgli ok 1 na łyżeczkę ) i 1 płaską łyżeczkę erytrolu pudru, i miksować jeszcze do sztywności śmietany, przekładać ciastka, posypać erytrolem lub zrobić lukier. Ja używałam masło klarowane, i do śmietany dodałam krople esencji waniliowej.
Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation