Kuchnia

Przepisy

Roladki z mozzarellą, roszpunką i pomidorkami
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z roszpunką, pasujące niemal z każdym dodatkiem.

9 porcji
30 minut czas przygotowania
Składniki:
• 1 kg schabu
• 27 szt. listków roszpunki
• 150 g kuleczek małych mozzarelli
• 18 szt. pomidorków koktajlowych
• Bułka tarta do panierki
• 2 całe jajka
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroję plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
2. Następnie układam na każdym kawałku mięsa po trzy listki roszpunki, dwie kulki mozzarelli i dwa pomidorki koktajlowe.
3. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej
4. Roladki smażę na rozgrzanym oleju z każdej strony.
5. Roladki gotowe, podaję z ziemniakami oraz surówką
6. Smacznego.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation