Święta i uroczystości

Boże Narodzenie

Świąteczne Roladki
Poszukujesz sprawdzonego przepisu na smakowite danie obiadowe, proste w przygotowaniu, oto przepis dla Ciebie. Roladki ze schabu z pieczarkami, pasujące niemal z każdym dodatkiem.
30 minut czas przygotowania
9 porcji

Składniki:
• 1 kg schabu
• 1szt. cebuli
• 20 dag pieczarek
• 1 szt. papryki czerwonej
• 130 g serka topionego w plastrach
• 2 szt. jajek
• Bułka tarta do panierki
• Olej do smażenia
• Sól
• Pieprz
Sposób przygotowania:
1. Mięso kroisz w plastry, rozbijasz, doprawiasz solą oraz pieprzem.
2. Cebule obierasz, drobno kroisz, smażysz na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajesz drobno pokrojone pieczarki, umytą, oczyszczoną z nasion, drobno pokrojoną paprykę. Doprawiasz pieprzem oraz solą i smażysz około 10 minut.
3. Na każdy kawałku mięsa układasz po plasterku sera topionego, po łyżce farszu grzybowego.
4. Mięso zwijasz w roladki, panierujesz po kolei w bułce tartej, w roztrzepanym widelcem jajku i ponownie w bułce tartej.
5. Roladki smażysz na rozgrzanym oleju z każdej strony.
6. Roladki gotowe, podajesz z ziemniakami oraz buraczkami.
7. Smacznego
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation