Kuchnia

wypieki

Zupa forszmak

1/3 szklanki olej
2 cebule
1 kg filetu z kurczaka
2 papryki czerwone
1/2 kg cienkich parówek
1/2 kg pieczarek
5 ogórków kiszonych
2 puszki kukurydzy
przecier pomidorowy
2 kostki rosołowe Knorr
1 bulionetka knorr
1/2 kostki margaryny
6 łyżek mąki
pieprz, maggi, wegeta, czosnek granulowany, papryka w proszku
woda

1. Na oleju podsmażyć cebulę, dodać pokrojone w kostkę mięso, delikatnie je podsmażyć, po czym dodać pokrojoną w kostkę paprykę, pieczarki, parówki, ogórki i kukurydzę.
2.Dusić na wolnym ogniu przez 15 minut, podlać wodą od 3 do 4 litrów, gotować na małym ogniu około godziny.
3. Potem na margarynie zrobić zasmażkę, ma mieć złoty kolor, wlać do zupy i chwilę gotować, przyprawić, dodać bulionetkę i przecier.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation