Kuchnia

kuchnia

Naleśniki z serem zapiekane w sosie budyniowym+66

NALEŚNIKI:
2 jajka,
2 szklanki mąki pszennej,
1/3 łyżeczki soli,
1/3 łyżeczki cukru,
1 i 1/2 szklanki mleka,
1 i 1/3 szklanki wody,
olej do smażenia
NADZIENIE SEROWE:
300g sera z wiaderka,
1 cukier wanilinowy (16g),
4 łyżki cukru,
4 łyżki rodzynek (50g),
1 duże jajko,
SOS BUDYNIOWY:
1/2 szklanki śmietany 18%,
1/2 szklanki mleka,
1 jajko,
1/2 cukru wanilinowego (8g),
3 łyżki cukru,
DODATKOWO:
cukier puder do oprószenia,
owoce do podania
Przygotowanie:
NALEŚNIKI: Szklanka o pojemności 250ml. Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy ze sobą aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Ciasto odstawiamy na 30-60 minut, aby odpoczęło.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation