Kuchnia

Kulinaria

Surówka z kapusty pekińskiej

składniki:
·1/2 kapusty pekińskiej (chyba, że jest mała, wtedy cała);

·średnia marchew;

·mała cebula;

·jabłko średniej wielkości;

·sól i pieprz;

Surówka z kapusty pekińskiej - składniki na sos:

·czubata łyżka musztardy;

·1 i 1/2 łyżeczki cukru;

·2 łyżki przegotowanej zimnej wody;

·4 łyżki oleju;

Surówka z kapusty pekińskiej - przygotowanie:

Kapustę pokroić w cienkie paski i namoczyć chwilę w wodzie. Odsączyć z wody i przełożyć do miski. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do kapusty. Marchewkę i jabłko obrać, a następnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Posolić, popieprzyć i wymieszać wszystkie składniki.

Surówka z kapusty pekińskiej - przygotowanie sosu:

Musztardę włożyć do kubeczka, dodać cukier, wodę i olej. Wszystko dokładnie wymieszać i zalać surówkę. Wymieszać wszystko ze sobą i gotowe. Pyszna surówka jest gotowa. Świetnie nadaje się jako dodatek do drugiego dania.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation