Fotografia

kuchnia

KOKOSANKI Z KLEIKU RYZOWEGO.

Składniki: (ok. 45 ciasteczek)
180 g kleiku ryżowego (1 opakowanie),
2/3 szklanki cukru (najlepiej trzcinowego),
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
2 łyżeczki cukru wanilinowego,
250 g masła (pokrojonego na mniejsze kawałki),
4 łyżki wiórków kokosowych,
3 jajka.

Wykonanie:
Wszystkie składniki razem zagnieść. Z powstałej masy formować kulki wielkości orzecha włoskiego, następnie zgniatać formując krążki. Kłaść na blachę:
1) wysmarowaną margaryną, jeżeli chcecie, aby ciasteczka były wilgotne i miękkie w środku, chrupiące na zewnątrz,
2) wyłożoną papierem do pieczenia, aby ciasteczka były lekko chrupiące.
Piec w temp. 190°C (z termoobiegiem) ok. 11 min.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation