Fotografia

kuchnia

Ciasteczka maślane z odrobiną czekolady
Potrzebujecie:
*1,5 szklanki mąki( szklanka=250 ml)
* 100 gram cukru pudru
* 1 żółtko
* 125 gram masła
* ekstrakt z wanilii
Wszystkie składniki na ciasto kruche zagniatamy szybko, zwijamy w
2-3 ruloniki o średnicy około 3 cm, owijamy w folię aluminiową lub spożywczą i chłodzimy około godziny w lodówce.
Kiedy jest już gotowe, wyciągam z lodówki i bardzo ostrym nożem kroję w cieniuteńkie plasterki około 0,5 cm grubości a na wierzchu układam pastylkę z gorzkiej czekolady. Natychmiast wkładam do nagrzanego piekarnika do temperatury 200 stopni. Piekę 8-10 minut tylko do zarumienienia krawędzi. Zostawiamy ciasteczka do ostygnięcia.
SMACZNEGO :)
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation