Kuchnia

Dania obiadowe i inne takie

Kettles

Główne:
1000 g ziemniaków ze skórką

Marynata:
2 gałązki świeżego majeranku
2 gałązki świeżego rozmarynu
2 łyżki oliwy z oliwek
1 łyżeczka mielonego czosnku
1/2 łyżeczki kolorowego pieprzu

Dodatkowo:
Sól morska do posypania gotowych już kettles

Sposób wykonania:

Oberwać liście z gałązek ziół i w małym blenderze ,wraz ze wszystkimi pozostałymi składnikami marynaty, zmiksować. Ziemniaki dobrze umyć i pokroić w plasterki. Ułożyć na blasze, na której będę pieczone. Blachę można wyłożyć papierem piekarniczym. Ziemniaki równomiernie polać marynatą. Wstawić do rozgrzanego do 200°C piekarnika i piec przez 20 minut. Gotowe można posolić.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation