Kuchnia

lekko

Kasza jaglana z warzywami
2 mandarynki
kiwi
butelka wody niegazowanej

Składniki na 3 porcje:
½ szklanki kaszy jaglanej
1 mała cebula
½ małego selera lub średnia pietruszka
1 średnia marchewka
½ czerwonej papryki
½ żółtej papryki
½ pora (zielone części)
2 łyżki kiełków (do wyboru)
2 ząbki czosnku
łyżka oleju rzepakowego
1 i ½ szklanki wody
sól, majeranek, estragon, pieprz ziołowy, papryka słodka
2 łyżki posiekanego kopru

Marchewkę, selera, pora i paprykę pokrój w wąskie paski, cebulkę w piórka. Oprósz ziołami i poddusić na oliwie. Dodaj posiekany czosnek, krótko podduś, zalej wodą, zagotuj. Do wrzącego wywaru wsyp kaszę. Gotuj do wchłonięcia przez kaszę wody, często mieszając. Pod koniec dodaj kiełki i koperek. Pozostaw pod przykryciem na pół godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation