Kuchnia

lekko

Muffiny kokosowo-morelowe

Składniki na 12 sztuk:
2 szklanki mąki pszennej
1 łyżeczka sody oczyszczonej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
125 g masła roztopionego
¾ szklanki cukru
1 szklanka posiekanej suszonej moreli (150 g)
1 szklanka wiórków kokosowych (90 g)
¾ szklanki mleka
2 duże jajka

W jednym naczyniu wymieszaj składniki suche: mąkę, proszek, sodę, cukier, wiórki, morelę. W drugim mokre - roztrzepane jajka, roztopione i wystudzone masło, mleko. Połącz zawartość obu naczyń, wymieszać krótko, tylko do połączenia się składników. Napełnij foremki do muffin ciastem (papilotki lub wysmarowane masłem) do 3/4 wysokości. Piecz 20 - 25 minut w temperaturze 190oC.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation