Kuchnia

obiady i lunche

Zupełnie nowy pomysł zamiast zwykłej zupy pomidorowej. Prosto z Afryki, z mnóstwem smaku!

Potrzebujesz: 1 łyżkę oleju z orzechów arachidowych, 1 ząbek czosnku, 2 puszki pomidorów krojonych, 180 g przecieru pomidorowego, 1/2 szklanki kremowego masła orzechowego, 4 szklanki wywaru drobiowego, 1 łyżka octu balsamicznego, 1/4 łyżeczki pieprzu Cayenne, 2 łyżeczki soli, 1 szklanka ryżu, 6 dymek posiekanych, 1/4 szklanki solonych fistaszków posiekanych

Krok po kroku:

1. Na średniej wielkości patelni rozgrzej olej. Podsmaż czosnek.

2. Dodaj pomidory, przecier, masło orzechowe, wywar, ocet, pieprz i jedną łyżeczkę soli. Zagotuj.

3. Dodaj ryż. Zmniejsz ogień i gotuj ok. 15-20 minut.

4. Podawaj z orzeszkami i dymkami.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation