Kuchnia

Wszelakie słodkości

Tiramisu z malinami

Składniki:

- 150g biszkoptów ( użyłam okrągłych )
- 250g serka mascarpone
- 2 białka ubite na sztywno z cukrem
- 250 ml śmietany kremówki ubitej na sztywno
- 50g cukru ( do białek )
- 200g malin
- 4 łyżki kakao
- duża szklanka kawy espresso
- 1/2 szklanki syropu cukrowego lub miodu
- 3 łyżki amaretto lub innego alkoholu

Sposób przygotowania:
Biszkopty wyłożyć do naczynia. Syrop cukrowy zmieszać z kawą i alkoholem, nasączyć biszkopty w naczyniu i odstawić.

Mascarpone dobrze wymieszać na krem, dodać ubite białka z cukrem, delikatnie wymieszać dodając ubitą kremówkę. Część masy wyłożyć na nasączone biszkopty, oprószyć kakao i ułożyć kolejną warstwę biszkoptów tym razem zanurzając je w kawie przed włożeniem do naczynia by nie zalać masy serowej.

Wyłożyć na biszkopty kolejną część masy serowej, oprószyć ponownie kakao i ułożyć ciasno maliny.

Chłodzić dobre 2 godziny.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation