Kuchnia

sałatki i przystawki

Warzywno-serowe łódeczki.

Składniki:/ilości dowolne/


-cykoria /indivia/
-kilka plasterków szynki gotowanej
-dowolny serek kanapkowy /użyłam stracchino/
-jogurt naturalny/można pominąć/
-czerwona i żółta papryka/po kawałku,najlepiej pieczona/
-rukola
-kilka liści czerwonej cykorii/radicchio/
-szczypiorek
-zioła prowansalskie -do smaku
-sól,pieprz kolorowy mielony-do smaku
Przygotowanie:
Cykorię dokładnie umyć,osuszyć i podzielić na pojedyncze liście.Umyć pozostałe warzywa. Pokroić paprykę,szczypiorek.Jeśli twarożek jest twardy i zbity należy wymieszać go z jogurtem, doprawić do smaku.Nadziewać cykoriowe łódeczki plasterkami szynki i twarożkiem.Na wierzchu ułożyć kolorową paprykę,rukolę,posypać szczypiorkiem, świeżo zmielonym pieprzem i papryką i ziołami.Ułożyć na półmisku ,ozdobić liśćmi czerwonej cykorii i przystąpić do chrupania.

Zmieniając składniki nadzienia możemy dowolnie komponować smak cykoriowych"kanapek"
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation