Kuchnia

Recipes

Składniki: (4 porcje)

400g świeżego fettuccine
5 ząbków czosnku, drobno poszatkowany
2 pieczone papryki, pokrojone w paski, razem z sokiem
25g zielonych oliwek, pokrojonych w paski
3 łyżki oliwy z oliwek
35g startego sera parmezan
2 łyżki posiekanej pietruszki
3 łyżki białego wina, półwytrawnego
1 ½ łyżki kremówki

Przygotowanie:

Makaron gotujemy al dente, zgodnie z instrukcją na opakowaniu.

Na dużej patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Dodajemy czosnek i po 30 sekundach pieczoną paprykę i oliwki. Mieszamy i dolewamy wino. Gotujemy około 2 minuty. Dodajemy kremówkę i zagotowujemy sos. Zdejmujemy z ognia i dokładnie mieszamy z ugotowanym makaronem, parmezanem i pietruszką.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation