Kuchnia

Przepisy na ciasta i nie tylko

Amerykańskie ciasteczka z czekoladą
Składniki:

mąka [2.5 szklanki]
margaryna [0.5 kostki] (125g)
proszek do pieczenia [0.5 łyżeczki]
ekstrakt waniliowy [1 łyżeczka]
cukier [0.75 szklanki] (najlepszy trzcinowy)
jajka [2 szt.]
czekolada biała [2 op.]
Przygotowanie:

Połowę margaryny miksujemy z cukrem, jajkami i ekstraktem waniliowym. Pozostała część rozpuszczamy, dodajemy do ubitej masy i dalej miksujemy. Dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz pokruszona czekoladę. Wszystko dokładnie mieszamy. Łyżeczka do herbaty formujemy ciasteczka. Pieczemy w 180 stopniach Celsjusza przez ok 10 - 12 min. Ciasteczka po wyjęciu wyglądają na niedopieczone ale po wystygnięciu twardnieją.
Najlepsze w wersji z białą czekolada.
Momencik, trwa przetwarzanie danych   loading-animation